• Slide 3

Voor de patiënt

Vocht

Overal hoort of leest u dat veel drinken goed is. Het lichaam heeft normaal genoeg aan 1500 tot 2000 ml vocht per dag. Dit is niet alleen water!  Maar ook ander drinken zoals melk, sap, frisdrank en ook vocht uit pap, vla en soep en dergelijke. Bij hartfalen mag u minder drinken dan u gewend was. U mag meestal maximaal 1500 – 2000 ml vocht per dag gebruiken....

Lees meer


Zout

Keukenzout is de meest gebruikte smaakmaker in de keuken. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals melk en vlees. De voedingsmiddelenfabrikanten gebruiken zout als smaakmaker maar ook om de houdbaarheid van de producten te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan groenten in blik of pot en vleeswaren. Maar ook smaakmakers als ketjap, sambal, bouillonblokjes, gehaktkruiden....

Lees meer


Goede keuze

Hier treft u een overzicht aan van de goede keuzes is producten. Klik op 1 van de afbeeldingen voor verdere uitleg over het maken van een goede keuze.

Bekijk de keuzes


Recepten

Hier treft een aantal heerlijke recepten. Deze recepten laten u zien dat lekker eten met minder zout heel goed mogelijk is.

Bekijk de recepten


Links

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.