• Standaard

Vegetarische lasagne

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten en 6 kleine trostomaatjes of 6 grot tomaten                                                                                                             
  • 1ui
  • een halve courgette                                                                                                         
  • 1 rode paprika of punt paprika naar smaak nog meer groenten toevoegen, zoals 4 stronkjes broccoli of bloemkool             
  • 2 tot 3 wortels
  • 1 prei
  • 300 gram vegetarisch gehakt (bijvoorbeeld van soja of quorn)                                           
  • 2 bouillonblokjes zonder zout (Damhert) opgelost in 300 ml
  • water                                                                                                             
  • 150 ml melk
  • 15 ml vloeibare bakboter
  • 15 gram bloem
  • pakje lasagnebladen
  • Kaas met 40% minder zout evt. gewone kaas  en een rasp


Bereiding

Snij de groenten in kleine stukjes, kook de broccoli en of bloemkool voor totdat het beetgaar is, roerbak eerst de ui glazig, voeg vervolgens de rest van groenten toe maak in een ander pannetje een roux; door de 15 gram/ ml boter te verwarmen, vervolgens de bloem erdoor te spatelen en als het gemend is er de bouillon aan toe te voegen vervolgens kunnen de groenten door het bouillonmengsel mocht het erg gebonden zijn dan nog de melk toevoegen. Het geheel nog 2 minuten zacht laten koken en vervolgens de saus over de lasangebladen scheppen, zodat er een aantal laagjes (bijvoorbeeld 3) ontstaan; begin en eindig met saus  (het kan goed zijn dat u bladen overhoudt. Rasp de kaas en bestooi de lasagne ermee, zodat het geheel bedekt is met een dun laagje kaas. 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius

Eet smakelijk!

Variaties

U kunt ook zalm (vers of uit de diepvries) ipv gehakt toevoegen of als het niet vegetarisch moet zijn: rundergehakt of kipfilet.  U kunt de tomaten ook eerst ontvellen, door ze in kokend water te leggen vervolgens eruit halen en dan makkelijk het vel te verwijderen, evt. kunt u de tomaten dan eerst pureren. Hierboven staat een beschrijving waarbij dat niet is gebeurt en dat gaat prima.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.