• Standaard

Tomatensoep

Recept voor 2 personen

TomatensoepIngrediënten

  • 250 g romatomaten of trostomaten, zeer rijp
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  •  half teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 snufje suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • verse oregano, bieslook  (eventueel diepvries)
  • scheutje rode wijnazijn
  • 500 ml bouillon (van zoutarme bouillonpoeder of zelfgetrokken)


Bereidingswijze

  • Tomaten (ontvellen en) in stukjes snijden.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalot met knoflook 3 min. zachtjes fruiten.
  • Tomatenstukjes en suiker toevoegen, nog 4 min. bakken.
  • Wat peper erboven malen. Blaadjes oregano van takjes plukken en 1 el oregano door tomatensaus mengen.
  • Wijn en warme bouillon toevoegen en aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en soep nog 30 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
  • Soep op smaak brengen met bieslook en  peper.
     

Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.