• Standaard

Soep

  • Vermijd kant en klare soepen uit pak, blik of pot en Kopsoep. Deze bevatten erg veel zout. Een kop soep bevat gemiddeld 550 tot 800 mg zout. Dit is 25-30% van de maximale inname per dag. zoutarme soep die u zelf maakt bevat per kop maar 15 mg zout. Zoutarme soeppoeders zijn ook te koop.
  • Bouillonblokjes bevatten heel veel zout. Er is zoutarme bouillonpoeder te koop. 
  • Het is erg lastig om “soep zonder zout” smakelijk te krijgen. U kunt zelf bouillon trekken van vlees, kip of vis en groenten en zoutarme bouillonpoeder toevoegen.
  • Voeg veel groenten toe en laat deze niet te lang koken zodat de groente nog knapperig is. Neem daarnaast groenten met een sterk uitkomende smaak zoals prei, selderij en ui.
  • Voorbeelden van kruiden die lekker zijn in soep: basilicum, bieslook, bonenkruid, dille, dragon, kervel, lavas, marjolein, peterselie, rozemarijn, selderij en tijm.
  • Voorbeelden van specerijen die lekker zijn in soep: foelie, kerrie, laurier, nootmuskaat, paprika en peper.


Terug naar de keuzes

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.