• Standaard

Risotto (Italië)

Recept voor 2 personen

RisottoIngrediënten

  • ca. 400 ml bouillon (van 1 zakje Kruidenbuiltje voor kippenbouillon (Honig))
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote sjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 g risottorijst
  • 100 g paddenstoelen, bijvoorbeeld kastanjechampignons
  • 1 eetlepel crème fraiche (light)
  • bieslook en/of peterselie

 

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat hem zachtjes pruttelen.
  •  Snipper de sjalotten fijn en snijd de bleekselderij in dunne schijfjes.
  • Verhit ½-1 eetlepel olijfolie in een grote pan, voeg de sjalot toe en bak ze in 2-3 minuten glazig.
  • Voeg de bleekselderij toe en bak nog 2 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en bak ze al omroerend ca. 2 minuten tot alle rijstkorrels een glanslaagje hebben.
  • Voeg 1 soeplepel hete bouillon toe en kook al roerend tot het vocht is opgenomen. Werk op hoog vuur en roer goed. Voeg weer een soeplepel bouillon toe als het vocht bijna door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is (ca. 20 minuten).
  • De risotto hoort vochtig en romig te zijn.
  • Snijd intussen de paddenstoelen in schijfjes of stukjes. Verhit ½-1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 3-5 minuten gaar. Roer ze door de risotto als deze gaar is.
  • Roer ook de crème fraiche door de risotto. Maak op smaak af met peper.
  • Serveer met fijngehakte bieslook en/of peterselie.


Bevat per eenpersoonsportie

0,1 gram zout.



Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.