• Standaard

Paella (Spanje)

paellaIngrediënten

  • 120 g rijst
  • Ca 100 g kipfilet of kippendijen/kipkluifjes
  • 4 plakjes achterham
  • 100 g diepvries zeevruchten
  • 100 g diepvries doperwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 klein zakje saffraan
  • 1 mespuntje gemalen kurkuma (koenjit)
  • 300 ml bouillon zonder zout  (zelfgemaakt of met kruidenbuiltje zonder zout of van natriumarme bouillonblokje)
  • Peper
  • Hapjespan met deksel


Bereidingswijze

  • Ui en knoflook fijn snipperen. Paprika wassen en in stukjes snijden.
  • Wanneer u kipfilet gebruikt, kipfilet in blokjes snijden.
  • In de hapjespan olie verhitten, kip bruin aanbakken.
  • Ui en knoflook erbij doen, vuur laag zetten.
  • Rijst in een zeef schoon spoelen.
  • Bouillon, rijst, diepvries doperwten, saffraan en kurkuma erbij doen. Deksel erop en 30 min zachtjes gaar koken.
  • Laatste 5 minuten zeevruchten mee koken.
  • Op smaak brengen met snufje peper.
  • In niet te kleine stukjes gesneden achterham erop.
  • Serveren met in plakjes gesneden tomaat en komkommer.


Bevat per eenpersoonsportie

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.