• Standaard

Ossenhaas in bladerdeeg

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (kant en klaar uit de diepvries)
  • 300 gram ossenhaas
  • peper
  • 2 sjalotjes
  • 30 gram dieetmargarine of vloeibare margarine
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden  (zonder zout!)


Bereidingswijze

Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Bestooi de ossenhaas met peper. Snijd de sjalotjes fijn. Verhit margarine in de pan en laat de ossenhaas snel rondom bruin worden (het hoeft niet gaar). Bak de sjalotjes even mee. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen.

Klop het ei los. Van 4 plakjes bladerdeeg 1 grote plak maken, door de randen van de plakjes met losgeklopt ei aan elkaar te plakken.

Leg het vlees in het midden van de plak bladerdeeg. Strooi de Italiaanse kruiden over het vlees en voeg de gebakken sjalotjes toe. Smeer de randen van de bladerdeegplak in met losgeklopt ei en vouw de 4 punten naar elkaar toe. Goed aandrukken. (Als de plak te groot is, deze zo nodig voor het dichtvouwen kleiner snijden.) Strijk de rest van het ei over het deeg. Gaar het vlees ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Bevat per eenpersoonsportie

1,4 gram zout


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.