• Standaard

Menemen (Oost Turkije)

menemen1menemen2

Dit gerecht maakte een kok in oost-Turkije, toen ik me niet zo lekker voelde. Hij maakte voor mij Menemen met alleen tomaten en ei en een klein beetje turkse kruiden. Daarna voelde ik me véél beter!

Hier het recept wat mijn reisgenoot kreeg, met meer ingredienten en ook een héérlijke smaak.

In Turkije maken ze menemen in een aardenwerken bakje per persoon. In een glazen schaaltje van een Sweeds bedrijf blijkt het ook prima te gaan!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetl olie
  • ½ paprika
  • evt. stukjes verse peper
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 4 eieren, lichtjes geklopt
  • evt. een plak geitenkaas, feta of hollandse kaas


Bereidingswijze

  • Doe de olie in een koekenpan.
  • Pers de knoflook fijn en bak deze met de gesnipperde ui.
  • Voeg de paprika (en evt. de peper) toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg daarna de tomaten toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Maak het geheel op smaak met kruiden als paprikapoeder, peper, marjolein
  • Zet de schaaltjes ingevet klaar.
  • Meng de geklopte eieren met de tomatenmassa en doe het meteen in de schaaltjes.
  • Evt. de kaas erbovenop leggen.
  • Doe de schaaltjes in de oven op 180 graden, 15 minuten.
  • Eet smakelijk, met een stuk turks brood.


Bevat per eenpersoonsportie

Met 1 plak kaas en een stuk turks brood: 1 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.