• Standaard

Kruidige rijst

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gram langkorrelrijst
  • 0,5 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 0,5 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel) of kerrie zonder zout
  • 0,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • 300 ml water


Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
  • Voeg de rijst toe en schep alles door elkaar.
  • Voeg de kruiden en het water toe en laat de rijst op een zacht vuurtje in ca. 20 minuten gaar worden (zie kooktijd verpakking).
  • Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel en roer de rijst los met een vork.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.