• Standaard

Kruidig gehakt

Recept voor 2 personen

Kruidig gehaktIngrediënten

  • ½ ui
  • 1 takje munt
  • 1 takje koriander
  • 250 g rundergehakt
  • ½ ei
  • 1 matze cracker
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen piment
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 1-2 eetlepels vloeibare margarine


Bereidingswijze

  • Snipper de ui fijn.
  • Haal de munt- en korianderblaadjes van de takjes en knip ze fijn.
  • Sla het ei los.
  • Maak de matze cracker fijn (bijvoorbeeld fijnrollen tussen theedoek met deegroller) en week het kruim in 1 eetlepel water.
  • Kneed het gehakt met enigszins vochtige handen: meng het gehakt met ei, matze cracker, ui, munt, koriander, komijn, piment en peper. Zorg dat het gehakt goed samenhangt.
  • Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en vorm elke portie tot een stevige platte schijf.
  • Verwarm de margarine in een braadpan. Leg de schijven in het vet en bak ze snel aan beide kanten bruin.
  • Plaats een deksel schuin op de pan en braad ze zachtjes gaar in ca. 20 minuten, waarbij de schijven nog 1 of 2 x worden gekeerd. 


Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.

Tip

  • Vervang de matze cracker door een natriumarme beschuit.
  • Als u van pittig houdt, kunt u 1 teentje knoflook en/of een half fijngesnipperd pepertje toevoegen.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.