• Standaard

Koude macaroni salade (Italië)

Voor 2 personen

Bereidingstijd ± 40 minuten.

fotoIngrediënten:

  • 150 g macaroni (Fusilli)
  • 100 g kipfilet
  • 60 g Mozzarella
  • ca 6 stuks Cherrytomaatjes
  • 50 g Rucola sla
  • 20 g Pijnboompitten
  • 30 g Zongedroogde tomaten
  • 1 tl Pesto
  • 1 el Olie


Bereidingwijze

Doe 1 liter water in een grote pan en maak het aan de kook. Als het water kookt doet u de fusilli er in. Laat het 15 minuten koken en roer af en toen. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op een laag vuurtje, zonder olie of boter licht bruin. Leg ze daarna op een bord. Snij daarna de kipfilet in stukken van ongeveer 3 cm in groot. Doe 2 eetlepels olie in de koekenpan en braad de kip goud bruin. Giet na 15 minuten koken het water af bij de spoel de fusilli af met koud water. Laat de fusilli lauw worden. Als de kip klaar is legt u het op een bord. Snij de cherrytomaatjes in 4 stukken en de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm groot. Als de fusilli lauw van tempratuur is doe je de kip, pijnboompitten, zongedroogde tomaten, rucola sla, cherrytomaatjes, mozzarella en de pesto toe. Roer het goed door elkaar heen zodat de pesto goed verdeeld is.

Bevat per eenpersoonsportie

0,9 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.