• Standaard

Gehaktbrood

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 0,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 0,5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 6 creamcrackers
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 volle theelepel natriumarme mosterd
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes oud casinobrood (wit)
  • 2 eetlepels ketchup (natriumarm of met minder zout)
  • olijfolie
  • verse selderij
  • peper


Bereidingswijze:

  • Kook 2 eieren 7 minuten in kokend water (hard gekookt).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Hak het brood grof in de keukenmachine samen met de selderij en de ketchup.
  • Zet de gehakte ui met een snufje peper in een grote koekenpan met 2 scheuten olijfolie op matig hoog.
  • Strooi de gemalen koriander en komijn erbij.
  • Bak ze 7 minuten, terwijl je elke 30 seconden roert, tot de stukjes ui zacht en goudbruin zijn; doe ze dan in een grote kom om af te koelen.
  • Doe de crackers in een theedoek (of foodprocessor) en stamp ze fijn en breek de grootste stukjes met je handen.
  • Doe de kruimels, de oregano, mosterd en gehakt bij de afgekoelde uien in de kom.
  • Breek 1 ei erbij en strooi er nog een snuf peper op.
  • Kneed alles en wrijf alles met goed gewassen handen door elkaar.
  • Bekleed een grote langwerpige terrine of broodblik (cakevorm) met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olie.
  • Doe een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  • Schik de hardgekookte eieren in een rij midden op het gehakt. Doe de rest van het gehakt bovenop.
  • Verdeel het broodmengsel over het gehaktbrood.
  • Druk alles goed aan.
  • Bak het brood onder in de oven ongeveer 50 minuten; het gehakt moet bovenop goed bruin worden.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.