• Standaard

Eendenborst met cranberrysaus

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet (250 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis natriumarm
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 170 g cranberry’s
  • 1 sjalotje
  • 75 ml port of rode wijn
  • (versgemalen) peper
  • vloeibare margarine
  • Aluminiumfolie


Bereidingswijze:

  • Kerf de vetkant van de eendenborst met een tussenruimte van 1 cm. ruitvormig in tot bijna op het vlees.
  • Smeer de eendenborst in met honing en laat dit 30 minuten intrekken.
  • Leg de borst zonder bakvet met de vetkant naar beneden in de pan, draai deze elke 2-3 minuten om. Na 5 minuten bakken is de eend rood gebakken, 10 minuten rosé en na 15 minuten doorbakken.
  • De eendenborst inpakken in aluminiumfolie en 15 minuten laten rusten.
  • Meng in een kommetje de azijn, ketjap, gemberpoeder en 2 eetlepels honing door elkaar.
  • Bak in vloeibare margarine het sjalotje ongeveer 1 minuut. Voeg dan de port en cranberry’s toe, laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg het mengsel van azijn, ketjap, gember en honing toe aan de cranberry’s.
  • Breng de saus op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak nog wat honing toe.
  • Wanneer de saus te dun is, kan deze nog wat gebonden worden met allesbinder of aardappelzetmeel.


Bevat per eenpersoonsportie

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.