• Standaard

Bloemkool mosterdsoep

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram bloemkool
  • 1 kleine aardappel
  • ½  teentje knoflook
  • 250 ml natriumarme bouillon
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 theelepel natriumarme mosterd
  • peper
  • olijfolie
  • verse peterselie


Bereidingswijze:

  • Maak de bouillon.
  • Was en snijd de bloemkool. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan, fruit de knoflook hierin. Voeg de bloemkool en aardappel toe en roerbak een aantal minuten.
  • Giet de bouillon erbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat op zacht vuur de bloemkool gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer (of in een blender).
  • Voeg de mosterd, crème fraiche en peper toe, mix het geheel nog even.
  • Zet de soep evt. nog even op het vuur om op te warmen.
  • Garneer de soep met wat peterselie.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.