• Standaard

Aardappelen uit de oven

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil desgewenst de aardappelen.
  • Snijd de aardappelen  in partjes of blokjes. Doe de blokjes aardappel in een grote pan met water en breng ze aan de kook.
  • Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten (ze mogen nog niet door en door gaar zijn).
  • Laat ze meteen uitlekken in een vergiet en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
  • Snij de rozemarijn grof en haal de blaadjes tijm van de takjes.
  • Leg de aardappels in een ovenschaal (bekleed met bakpapier) en besprenkel ruim met olijfolie.
  • Voeg versgemalen peper, rozemarijn, tijm en knoflooktenen toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.