• Standaard

Zuurvlees (Limburgs)

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg mager rundvlees of lamsbout, wild of tam konijn, haas
  • 200 gram (4 middelgrote) uien
  • 0,7 liter azijn
  • mespuntje peper
  • 1 eetlepel kruidnagels
  • 5 laurierblaadjes
  • ½ eetlepel suiker
  • 250 gram natriumarme ontbijtkoek
  • 1 eetlepel (25 gram) appelstroop
  • vloeibare margarine

Marineren:

  • Neem een ruime pan, giet hierin een fles azijn (0,7 l.) voeg eenzelfde hoeveelheid water toe, doe hierbij een halve eetlepel suiker
  • Leg het vlees in deze marinade (het vlees moet geheel onderstaan)
  • Strooi hier overheen
    • een mespuntje peper
    • 1 eetlepel kruidnagels
    • 5 laurierblaadjes
    • 4 middelgrote gesnipperde uien
  • Laat dit mengsel 2 dagen in de koelkast staan

Goed afdekken met deksel en plastic folie i.v.m. geur van azijn en uien

Bereiden:

  • Neem na 2 dagen het vlees uit de marinade en laat het in een vergiet uitlekken, doe ook de marinade door het vergiet
  • Bewaar de uien, doe de laurierblaadjes weg
  • Zet de gezeefde marinade in een pan op het vuur
  • Brokkel in de marinade 250 gram natriumarme ontbijtkoek en voeg 1 eetlepel appelstroop toe
  • Verwarm dit mengsel onder geregeld roeren om aanbranden te voorkomen (niet laten koken!)
  • Verhit vloeibare margarine in een braadpan en braad het vlees rondom bruin
  • Voeg de uien toe en laat ze even meebraden
  • Giet het marinademengsel erbij, plaats een deksel schuin op de pan en laat het geheel enkele uren half zachtjes sudderen onder af en toe roeren om aanbranden te voorkomen
  • Het vlees mag lichtelijk uit elkaar vallen in de jus


Zeer smakelijk met patat frites of met gekookte aardappelen met doperwten en/of appelmoes

Bevat per eenpersoonsportie

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.