• Standaard

Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem

Kan ook gebruik worden als nagerecht voor 8 personen

Ingredienten

Voor het deeg

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram koude margarine bij voorkeur vloeibare margarine (voor koken, bakken en braden)
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 losgeklopt ei

Voor de vulling

  • 1 vanillestokje
  • 1 liter halfvolle melk
  • 100 gram suiker
  • 150 gram dessertrijst
  • 2 eieren
  • vershoudfolie of bakpapier

ca 40 minuten bereiden, 40 minuten in de oven en 1 uur afkoelen

Bereidingswijze

Vermeng de suiker en boter met elkaar en zeef de bloem en speculaaskruiden erboven. Kneed dit met een eetlepel van het losgeklopte ei snel tot een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie of bakpapier en laat het minimaal een uur opstijven. Maak ondertussen de vulling: snijd het vanille stokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en merg, suiker en rijst en laat op lage stand in 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe over de bodem. Giet over in een schaal, verwijder het vanillestokje en laat een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed de taartvorm geheel met het deeg (druk met de handen het deeg egaal over de taartvorm). Klop de eieren met het overgebleven deel van het losgeklopte ei in een paar minuten lichtgeel en schuimig en roer dit door de rijstpap tot alles goed is vermengd. Stort dit in de deegvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar en lichtbruin. Laat helemaal afkoelen buiten de koelkast en garneer evt. met stijf geslagen slagroom

Bevat per eenpersoonsportie:

0,1 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.