• Standaard

Kruidige couscous (Marokko)

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram snelkokende couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ¾ eetlepel pijnboompitten
  • ½ -1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • peper
  • (platte) peterselie


Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de verpakking (strooi de couscous in een pan met ca. 1,5 dl kokend water. Haal de pan van de warmtebron en week de couscous ca. 2 minuten.
  • Roer er ½ eetlepel olie door met een vork en verwarm de couscous nog ca. 3 minuten). 
  • Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd ze in ringen.
  • Verwarm ½ eetlepel olie in een braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
  •  Bak de pijnboompitten al omscheppend mee bruin.
  • Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  • Schep de couscous en het bosuitje er door en warm alles omscheppend goed door.
  • Serveer de couscous rijkelijk bestrooid met (platte) peterselie.


Bevat per eenpersoonsportie

0 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.