• Standaard

Hongaarse Goulash (Hongarije)

hongaarse_goulashIngrediënten

  • 200 g runderlappen
  • 2 uien
  • 3 vleestomaten
  • 1 rodepaprika
  • (Hongaarse)paprikapoeder
  • 1 theelepel Marjolein (oregano)
  • 1 eetlepel azijn
  • Ca 300 ml water
  • 2 eetlepels crème frâiche met minder vet
  • Vloeibare margarine
  • Eventueel peper


Bereidingswijze

  • Vloeibare margarine in een pan verhitten.
  • Uien snijden, zachtjes in de margarine fruiten.
  • In blokjes gesneden runderlappen aanbraden tot het goed bruin is.
  • Gesneden paprika toevoegen.
  • Ontvelde vleestomaten, marjolein, azijn, snufje paprikapoeder en snufje peper erbij doen.
  • 1 glas water erbij.
  • Het geheel in 2-3 uur zachtjes gaar sudderen. Regelmatig omroeren en indien nodig water erbij doen.
  • Voor het opdienen crème frâiche toevoegen.
  • Serveren met gekookte rijst of gnocchi.
  • Lekker met een frisse salade.


Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.