• Standaard

Havermout, lekker als ontbijt en als toetje

Ingredienten

  • 150 gram havermout                                                                                                            
  • 1 liter halfvolle melk                                                                                              
  • 2 appels
  • 3 theelepels kaneel                                                        
  • bruine suiker of zoetstof                                                                                                                                                                            


Bereidingswijze

Breng de melk met de kaneel aan de kook, voeg de havermout toe, laat het geheel 10 minuten koken onder af en toe roeren. Laat de havermout 10 minuten rusten in de pan. Snij de appels in kleine stukjes. Doe de (afgekoelde) havermout in schaaltjes, doe er 1-2 eetlepels appeltjes op en bestrooi het geheel met bruine suiker of iets zoetstof.  Als garnering zou u ook nog iets kaneel kunnen toevoegen.


Terug naar de recepten

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.